Trenat janë më pak të përpiktë në Zvicrën frëngjishtfolëse

0
Shpërndaje lajmin

Sipas një raporti konfidencial të Hekurudhave Federale Zvicerane (SBB), të siguruar nga gazeta Blick, kompania “rrëfen mungesën e përpikmërisë në rajonet frëngjishtfolëse”, përcjell albinfo.ch.
Për shembull, në rajonet në gjuhën frënge, objektivi i përpikmërisë prej 90.5 për qind që SBB ka vendosur për trenat e saj u arrit vetëm në 133 ditë nga 365 gjatë vitit të kaluar. Në krahasim, rrjeti në tërësi regjistroi 271 ditë përpikëri, me zonat lindore (zvicerane-gjermane) që regjistronin 341 ditë përpikëri në vitin 2021.
Situata pritet të përkeqësohet, thotë SBB, sepse punimet hekurudhore të planifikuara në pjesët frëngjishtfolëse do të ndërpresin edhe më tej trafikun hekurudhor.
Gjithashtu, sipas zëdhënësit të kompanisë Frédéric Revaz, numri i pasagjerëve është “rritur në Zvicrën frëngjishtfolëse në dekadat e fundit”, dhe koha e nevojshme për mbërritjen dhe nisjen e çdo treni nuk parashikohet më në orar.
Për të korrigjuar situatën, kompania dëshiron të modifikojë kohën e udhëtimit, një lëvizje që megjithatë do të rezultonte në kohë më të gjata udhëtimi dhe më shumë ndryshime në tren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *