Trump fitoi 1.6 miliard dollarë ndërsa ishte president

Share

Donald Trump bëri deri në 1.6 miliard dollarë gjatë katër viteve të tij si president sipas një raporti nga Citizens for Responsibility and Ethics në Uashington (CREW).

Duke shqyrtuar zbulimet financiare të ish-presidentit, grupi pretendon se ndërsa Z. Trump merrte atribute për dhurimin e pagës së tij zyrtare, të financuar nga taksapaguesit amerikanë, kjo ishte një pjesë e vogël e të ardhurave të fituara përmes bizneseve Trump gjatë presidencës së tij.

CREW llogarit që edhe pasi pa një rënie të madhe në të ardhurat në vitin 2020 për shkak të pandemisë së koronavirusit, në total Z. Trump zbuloi të paktën 1,613,583,013 dollarë të ardhura nga Organizata Trump dhe të ardhura të tjera të jashtme, shkruan Indipendent, transmeton arbresh.info.

Në fund të fundit, ai zbuloi $ 1,790,614,202, por format e zbulimit janë të paqarta me disa pasuri të renditura si “Mbi 5,000,000 $” në të ardhurat vjetore.

Struktura e biznesit të Organizatës Trump do të thotë që të ardhurat e raportuara nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht të ardhurat e tij personale prej tyre.

Një pjesë e madhe e të ardhurave erdhën nga pronat më të famshme të zotëruara nga grupi në të cilin Z. Trump ishte parë shpesh gjatë presidencës së tij – Mar-a-Lago, Hotel Trump International në Uashington, DC dhe kurset i tij të golfit në Doral në Florida , Bedminster në New Jersey dhe Trump National në Virginia.

Të kombinuara, ata thuhet se sollën më shumë se 620 milion dollarë në katër vjet, me të ardhurat që ranë ndjeshëm pasi kufizimet e Covid-19 zvogëluan udhëtimin dhe turizmin.

CREW thekson se shumica e këtyre të ardhurave erdhën nga ata që dëshironin të krijonin favor me presidentin duke paguar një premi për të qëndruar në prona të markës nën emrin e tij. Ata gjithashtu thonë se biznesi qeveritar ishte drejtuar në këto prona dhe pyesin se çfarë mban e ardhmja tani që fluksi i të ardhurave është zhdukur .

Raporti nga CREW vjen ndërsa Gjykata e Lartë dha një vendim që do ta detyrojë Z. Trump të dorëzojë deklaratat e tij të taksave tek prokurorët në New York.

Independent i ka kërkuar Organizatës Trump koment për raportin./arbresh.info/


Share

Komente