Trump njoftoi se do të dorëzohet tek autoritetet në Xhorxhia të enjten

0
Shpërndaje lajmin

Ish-presidenti i SHBA-së, Donald Trump, njoftoi në mediat sociale se planifikon t’i dorëzohet autoriteteve në Atlanta të enjten në lidhje me një aktakuzë të ngritur kundër tij në shtetin e Xhorxhias për përpjekje për të përmbysur humbjen e tij në zgjedhjet e vitit 2020.
“Unë do të shkoj në Atlanta, Georgia të enjten për t’u arrestuar”, tha Trump, i cili kandidon për president në vitin 2024, sipas Reuters.
Trump e përshkroi aktakuzën si një përpjekje të motivuar politikisht për të prishur fushatën e tij për rizgjedhjen në Shtëpinë e Bardhë.
Më herët, CNN raportoi se Trump planifikoi t’i dorëzohej autoriteteve në burgun e kontesë Fulton në Atlanta të enjten pas një marrëveshjeje që ekipi i tij ligjor arriti me Zyrën e Prokurorit të Qarkut Fulton.
Në një aktakuzë prej 98 faqesh të ngritur në Gjeorgji dhe të pavulosur javën e kaluar, Trump dhe 18 bashkëpunëtorë të tjerë u akuzuan për gjithsej 41 krime në lidhje me përpjekjet për të ndryshuar humbjen e Trump në zgjedhjet presidenciale të vitit 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *