Trump shkarkohet për herë të dytë! Çfarë pritet të ndodhë tani?

Share

Me një total prej 232 votash nga 197 të nevojitura, “The House” një prej dy dhimave të Parlamentit Amerikan ka vendosur shkarkimin e presidentit Trump.

Me akuzën se ka nxitur trazirat e Capitol, Trump bëhet presidenti i parë në histori që shkarkohet dy herë… dhe të dyja herët brenda mandatit të parë.

Çështja e shkarkimit të Trump tashmë kalon në Senat, ku do t’i nënshtrohet një tjetër proçesi votimi nga senatorët.

Sidoqoftë, ky proçes do të marrë mjaftueshëm kohë sa Trump të përfundojë mandatin e tij javën tjetër dhe në presidencë të hyjë Joe Biden. Me ardhjen e Biden në presidencë, proçesi i shkarkimit të Trump nuk do të ketë fundin e pritur pasi, sipas kushtetutës amerikane, një president pasi ka përfunduar mandatin nuk mund t’i nënshtrohet proçesit të shkarkimit.

Kujtojmë se diçka e tillë ndodhi edhe në vitin 2019, por mosmarrëveshjet mes Demokratëve dhe uniteti i Republikanëve e ndërpreu proçesin.


Share

Komente