Tuneli bazë i Gotthard do të mbetet i mbyllur për kohë të pacaktuar

0
Shpërndaje lajmin

Tuneli i bazës Gotthard mbetet i mbyllur për trafikun e mallrave dhe pasagjerëve, pasi është vonuar vënia në punë e tubit të tunelit.
Në një deklaratë, kompania tani shkruan se vënia në punë e tunelit bazë të Gotthard do të shtyhet më tej.
“Lokomotiva dhe vagonët e mallrave janë transportuar jashtë tunelit. 16 makina mallrash janë ende në vendin e aksidentit. SBB ishte në gjendje të fillonte punën e gjerë të pastrimit. Megjithatë, një pasqyrë e plotë e dëmit nuk është ende në dispozicion”, thuhet në njoftim, përcjell albinfo.ch.
Nuk është ende e mundur të parashikohet se sa kohë do të duhet për të riparuar dëmet. Trenat e pasagjerëve dhe të mallrave do të devijohen përtej 16 gushtit. SBB do të japë informacion se si të vazhdohet të mërkurën, 16 gusht 2023, shkruan 20minuten.
SBB fillimisht kishte kontrolluar nëse tubi i tunelit të padëmtuar mund të përdoret nga trenat e mallrave nga dita e martë. Kjo nuk do të jetë e mundur.
Në mënyrë që tubi i tunelit të padëmtuar të vihet përsëri në funksion, qarkullimi i ajrit midis dy tubave duhet të ndahet. Kjo është mënyra e vetme për të garantuar sigurinë e shërbimeve të urgjencës në vendin e aksidentit. SBB gjithashtu do të nxjerrë një parashikim të ri të mërkurën, 16 gusht 2023, përcjell albinfo.ch.
Që nga aksidenti në tunelin Gotthard, lidhja midis Zvicrës veriore dhe jugore është devijuar përmes rrugës panoramike të Gotthard.
Koha e udhëtimit zgjatet me 60 minuta në trafikun kombëtar dhe midis 60 dhe 120 minuta në trafikun ndërkombëtar.
“Deri më tani, devijimi i trenave të pasagjerëve e ka dëshmuar veten. Kapacitetet ishin të mjaftueshme fundjavën e kaluar. Asnjë tren dykatësh nuk mund të funksionojë në itinerarin panoramik. Kjo është arsyeja pse ka rreth 30 për qind më pak vende të disponueshme në fundjavë dhe mund të ketë mungesë të hapësirës”, vazhdoi SBB në deklaratë, shkruan 20minuten.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *