Tuneli Gotthard mund të rihapet në fund të javës

0
Shpërndaje lajmin

Pasi u mbyll të dielën, tuneli rrugor Gotthard 17 kilometra, një aks i rëndësishëm veri-jug përmes Alpeve zvicerane, mund të rihapet për trafikun në fund të javës, tha qeveria, përcjell albinfo.ch.
Mbyllja ishte pasojë e dëmtimit të tavanit të tunelit 700 metra në portalin verior, ku copa të vogla betoni u shkëputën dhe ranë në rrugë.
Ndërkohë, trafiku i drejtuar nga Gotthard “është devijuar në një shkallë të gjerë në rrugën San Bernardino (A13), rrugën Gotthard Pass dhe rrugën Simplon”, tha Zyra Federale e Rrugëve në një njoftim për shtyp.
“Meqenëse në këto rrugë mund të shfaqen herë pas here pengesa, priten kohë më të gjata udhëtimi”.
Përditësimet e mëtejshme mbi situatën do të publikohen gjatë ditës së sotme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *