Turqia vendos që personeli shtetëror dhe transporti publik të përdorin vetëm automjetin vendas “TOGG”

0
Shpërndaje lajmin

Me paketën e kursimeve publike të shpallur nga ministri i Thesarit dhe Financave, Mehmet Shimşek, personelit publik në Turqi iu ndalua përdorimi i automjeteve të prodhimit të huaj, përveç atyre të lejuara me ligj, duke nënkuptuar automjetin “Made in Turkey”, TOGG.
Përveç zonave të mbrojtjes dhe sigurisë, shërbimet e transportit të personelit publik do të hiqen në zonat ku transporti publik është i disponueshëm, njoftojnë mediat turke.
Ministri i Thesarit dhe Financave, Mehmet Shimşek, deklaroi se përveç ndalimit të blerjes së automjeteve të huaja, do të reduktohet edhe numri i automjeteve publike.
“Ne po ndalojmë blerjen dhe dhënien me qira të automjeteve të reja në sektorin publik për 3 vjet. Do të ndalohet përdorimi i automjeteve të prodhimit të huaj, përveç atyre të lejuara me ligj. Gjithashtu, do të jetë subjekt rinovimi i kontratave ekzistuese të automjeteve me qira. Automjetet që kanë tepricë të kërkesave dhe kanë përfunduar “jetën” e tyre ekonomike, do të likuidohen me shërbimin e personelit në sektorin publik, përveç mbrojtjes dhe sigurisë”, u shpreh ministri Shimşek.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *