U zgjodh Sekretar i Jashtëm i Britanisë, Cameron: Do të fokusohem në mbështetjen e aleatëve dhe forcimin e partneriteteve

0
Shpërndaje lajmin

David Cameron ka bërë një deklaratë të gjatë në lidhje me emërimin e tij si sekretar i jashtëm, duke theksuar se do të fokusohet në mbështetjen e aleatëve dhe forcimin e partneriteteve.
“Ne po përballemi me një sërë sfidash të frikshme ndërkombëtare, duke përfshirë luftën në Ukrainë dhe krizën në Lindjen e Mesme.
Në këtë kohë të ndryshimeve të thella globale, nuk ka qenë kurrë më e rëndësishme që ky vend të qëndrojë pranë aleatëve tanë, të forcojë partneritetet tona dhe të sigurojë që zëri ynë të dëgjohet.
Britania është një vend ndërkombëtar. Njerëzit tanë jetojnë në të gjithë botën dhe bëjmë tregti në çdo cep të globit.
Puna për të ndihmuar në sigurimin e stabilitetit dhe sigurisë në skenën globale është thelbësore dhe krejtësisht në interesin tonë kombëtar.
Siguria ndërkombëtare është jetike për sigurinë tonë të brendshme”, tha ai.
Cameron vlerësoi gjithashtu edhe punën e Rishi Sunak, duke e cilësuar një kryeministër të aftë.
“Ndonëse mund të mos kem qenë dakord me disa vendime të tij, e kam të qartë se Rishi Sunak është një kryeministër i fortë dhe i aftë, i cili po tregon lidership shembullor në një moment të vështirë”, përfundoi ai.
/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *