UBS me fitime rekord, mbi 2 miliardë frang në 3 muaj

Shpërndaje lajmin

Raportohet se banka UBS ka arritur një rekord fitimi në tre muajt e parë të 2022.
Në bazë të statistikave, thuhet se kjo bank regjistroi një fitim neto prej 2.14 miliardë frangash, një rritje prej 17% krahasuar me vitin e kaluar dhe rezultati më i mirë tremujor që nga viti. 2007, njofton albinfo.ch.
Lidhur me këtë raport, një rezultat i nxitur nga rritja në sektorin bankar investues, i cili raportoi një rritje prej 126% në 929 milionë dollarë të fitimit para tatimit.
Nga ana tjetër, rënie e lehtë ka pasur në menaxhimin e aseteve të mëdha (-7%), të cilat gjithsesi gjeneruan 1.31 miliardë dollarë, ndërsa rënia ishte më e theksuar në menaxhimin e kursimeve, -23% në 174 milionë dollarë. /Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *