Shpërndaje lajmin

Ministria e Jashtme e Ukrainës ka akuzuar Rusinë për vjedhjen e grurit të vendit dhe përpjekjen për të shitur një pjesë të saj në tregjet globale.
Ministria ka deklaruar se vjedhja e grurit ukrainas përbën një grabitje.
Ai paralajmëroi blerësit nga vendet që blejnë grurë nga Rusia, disa nga dërgesat e saj mund të përmbajnë grurin e vjedhur nga Ukraina, duke i bërë blerësit e saj bashkëpunëtorë të mundshëm.
Ministria tha se Rusia mund të ketë vjedhur 400,000-500,000 tonë metrikë grurë që kushtojnë mbi 100 milionë euro.
Ata pretendojnë se “praktikisht të gjitha anijet që largohen nga Sevastopoli me një ngarkesë drithërash po mbajnë drithërin e vjedhur nga Ukraina”.
LEXONI GJITHASHTU

Gruri i vjedhur nga rusët po dërgohet në Siri, thotë Inteligjenca ukrainase
Lufta pengon kultivimin e grurit në Ukrainë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *