Ulet ndjeshëm importi i kafesë, shqiptarët më pak para për bare dhe restorante

0
Shpërndaje lajmin

Në muajin janar, në vendin tonë ka hyrë 534 ton kafe, sasi kjo që tregon për ulje të ndjeshme të kërkesës. Arsyet janë të lidhura me rritjen e çmimit të këtij produkti, për pasojë edhe më rënie të konsumit.
Në muajin janar në vendin tonë kanë hyrë 534 ton kafe. Kjo është sasia më e ulët e importuar që nga viti 2019, duke e krahasuar me janarin e çdo viti.
Rënia është rreth 20%, dhe për shoqatën e bar-restoranteve, ndikimin e ka dhënë rritja e çmimit të produktit. Ndërkohë, faktorë të tjerë lidhen me gjendjen stok të magazinuar në muajt nëntor e dhjetor, apo me mbylljen e bareve.
Pirja e kafesë është stil jetese, shumë njerëz, por të dhënat përcjellin se efekti zinxhir i uljes së konsumit shihet edhe te çaji apo pijet alkoolike, çka tregon se ka më pak njerëz apo bare që presin klientë.
Në regjistrin të bizneseve, në vitin 2021 u mbyllën 854 aktivitete të shërbimeve të ushqimeve e pijeve, me rënie 5.2%.
Përgjatë një viti, në vendin tonë importohet rreth 8800 ton kafe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *