“Unë nuk jam robot!” Zbuloni çfarë ndodh kur klikoni frazën e famshme

0
Shpërndaje lajmin

A keni menduar ndonjëherë se çfarë bën në të vërtetë një klikim mbi “Unë nuk jam një robot”? Ka një përgjigje por nuk është aq e pafajshme! Në episodin e fundit të BBC-së, Sandi Toksvig u thotë të ftuarve Alan Davies, David Mitchell, Maisie Adams dhe Holly Walsh se duke klikuar kutinë, faqja e internetit kontrollon gjëra të tilla si historia juaj e shfletimit të internetit për të parë nëse jeni një person i vërtetë apo jo. Toksvig i tha panelit: “Të klikosh në kuti nuk është qëllimi. Algoritmi analizon se si jeni sjellë përpara se të kontrolloni kutinë.”
Konkretisht, ai tha: “Pra, të jem i sinqertë, nuk mund t’ju tregoj të gjitha detajet sepse ata e mbajnë sekret sepse nuk duan që njerëzit të mashtrojnë në test, por në përgjithësi, ju kontrolloni kutinë dhe faqen dhe kjo kërkohet të kontrollojë historinë tuaj të shfletimit.
Pra, le të themi, për shembull, që përpara se të kontrollonit kutinë, keni parë disa video me mace dhe keni pëlqyer një tweet për Greta Thunberg, keni kontrolluar llogarinë tuaj në Gmail përpara se të shkoni në punë – e gjithë kjo i bën ata të mendojnë se duhet të jeni njeri.”
Toksvig vazhdoi të shpjegonte se gizmoja e vogël kishte disa truke të tjera në “mëngë” për të kuptuar nëse dikush ishte njeri apo robot, dhe madje edhe një provë të dytë që mund t’i bënte dikujt për të qenë dyfish i sigurt.
Ai vazhdoi: “Kontrollimi i kutisë madje mund ta shtyjë atë të analizojë se si e keni lëvizur mouse-in nëpër ekran. Është paksa e frikshme, mendoj.
Në thelb, kur klikoni kutinë Unë nuk jam robot, po i thoni faqes që të hedhë një sy në të dhënat tuaja dhe të vendosë vetë. Nëse motori nuk është i sigurt, atëherë ai ju drejton të klikoni fotot e dritave të hidrantëve të zjarrit, makinave dhe aparateve të zjarrit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *