Ushqimet organike, dy herë më shtrenjtë në Zvicër se sa në Austri dhe Gjermani

Share

Dihet mirë se çmimet për mallra dhe shërbime janë më të larta në Zvicër sesa në shumicën e vendeve evropiane, transmeton albinfo.ch.

Kështu që nuk do të jetë surprizë për askënd që çmimet për mish organik, perime, fruta dhe produkte qumështi janë dukshëm më të larta në Zvicër sesa në vendet fqinje Austri dhe Gjermani.

Arsyeja, sipas Neue Zürcher Zeitung (NZZ), e cila bëri krahasimin e kostos, është sepse është më e shtrenjtë për fermerët zviceranë për të prodhuar. “Kushdo që rrit perime organike duhet të heqë barërat e këqija me dorë; ata nuk mund të spërkasin thjesht fushën për gjysmë ore me kimikale”, tha NZZ.

Fermerët në Austri dhe Gjermani bëjnë të njëjtën gjë, por puna është shumë më e shtrenjtë në Zvicër, sepse niveli i përgjithshëm i pagave është më i lartë. “Kjo i shtyn çmimet organike lokale me çmime të larta”, shpjegoi NZZ.

Komento

Recent Posts

 • a1Instant
 • donarumma
 • PSG
 • Sport

Donnarumma i pakënaqur te PSG-ja

4 mins ago
 • Bota
 • Koronavirusi: çast pas çasti
 • lajme
 • thirrje
 • Turqi
 • Vaksinimi
 • Xhami

Në një fshat turk, emrat e të pavaksinuarve thirren me altoparlant të xhamisë

4 mins ago