Ushtria amerikane nis sulmet ndaj objekteve në Sirinë lindore

0
Shpërndaje lajmin

Shtetet e Bashkuara thonë se kanë goditur dy objekte në Sirinë lindore, duke pretenduar se ato janë përdorur nga forcat iraniane dhe grupet e lidhura me to.
Në një deklaratë, Sekretari i Mbrojtjes Lloyd Austin tha se “sulmet precize të vetëmbrojtjes” u kryen për të mbrojtur personelin amerikan në Irak dhe Siri dhe ishin në përgjigje të sulmeve të fundit nga grupet e milicisë të mbështetur nga Irani.
“Këto sulme të mbështetura nga Irani kundër forcave amerikane janë të papranueshme dhe duhet të ndalen. Irani dëshiron të fshehë dorën e tij dhe të mohojë rolin e tij në këto sulme kundër forcave tona. Ne nuk do t’i lejojmë,” tha ai, duke shtuar se ata do të marrin masa të mëtejshme nëse sulmet nga “proxitët e Iranit” kundër forcave amerikane vazhdojnë.
Sulmet e SHBA-së ishin “të ndara dhe të dallueshme nga konflikti i vazhdueshëm midis Izraelit dhe Hamasit dhe nuk përbëjnë një ndryshim në qasjen tonë”, shtoi Austin, ndërsa kërkoi kundër veprimeve që do të përshkallëzoheshin në një konflikt më të gjerë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *