Ushtrimet e fuqishme rrisin rrezikun e një sulmi në zemër

Shpërndaje lajmin

Ushtrimet ndihmojnë në rritjen e rrahjeve të zemrës tuaj për të forcuar muskujt e zemrës tuaj dhe ndihmojnë në rritjen e kapacitetit tuaj të mushkërive, por një studim i fundit sugjeron se ekziston një lloj i caktuar ushtrimesh që mund të rrisin rrezikun e një sulmi në zemër. Këtu keni një ushtrim që mund të shkaktojë një sulm në zemër:

Në përgjithësi, 150 minuta ushtrime me intensitet të moderuar në ditë rekomandohen për të forcuar muskujt tuaj të zemrës dhe për të zvogëluar rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare. Sidoqoftë, një studim i botuar nga Instituti Kombëtar i Shëndetit i Bibliotekës Kombëtare të Mjekësisë të SH.B.A zbuloi se ushtrimet me intensitet të lartë dhe stresi i tepruar mund të rrisin rrezikun e zhvillimit të një problemi me zemrën. Trajnimi intensiv i stërvitjes dhe konkurrimi në ngjarjet e durimit mund ta vendosin një person në rrezik për ndërlikime të lidhura me zemrën dhe madje të çojnë në çrregullime të ritmit të zemrës.

Nuk ka dyshim se stërvitja dhe përfitimet e tij shëndetësore të formuara në një sasi të rreptë të aktivitetit të gjithë duhet të bëjnë 30 minuta ushtrim me intensitet të moderuar çdo ditë për të korrur përfitimet e tij të mahnitshme shëndetësore. Megjithatë, duhet shmangur sfidimi i forcës fizike dhe trupit të tyre njerëz me ndonjë çrregullim A gjenetik ose kardiovaskular. Nëse jeni fillestar ose profesionist, mos e teproni./abcnews.al


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *