January 13, 2022

Vaud: Nga 29 nëntori rikthehen maskat në shkolla

Shpërndaje lajmin

Më 25 nëntor 2021, qeveria e kantonit Vaud njoftoi kthimin e masave për të ngadalësuar përhapjen e virusit SARS-CoV-2. Masat përfshijnë rifutjen e maskave në shkollë dhe përshpejtimin e përhapjes së vaksinave përforcuese, përcjell albinfo.ch.

Qeveria tha se kantoni është në fillimin e një vale të re infeksioni dhe se numri i rasteve mund të trefishohet në javët në vazhdim. Ashtu si valët e mëparshme, autoritetet presin që vala aktuale të zgjasë rreth tre muaj.

Në të njëjtën kohë, qeveria theksoi se situata është e ndryshme nga ajo e vitit të kaluar. Me më shumë se 80% të popullsisë së kualifikuar të vaksinuar dhe një përqindje tjetër me imunitet natyror, ndikimi në sistemin shëndetësor pritet të jetë shumë i ndryshëm këtë herë, tha ai.

Nga e hëna 29 nëntor 2021 deri në fund të vitit, vendosja e maskave do të rifutet për nxënësit e shkollave nga shkolla e mesme I e lart, ku përfshihen fëmijët zakonisht 12 vjeç e lart. Nxënësve dhe mësuesve do t’u kërkohet të mbajnë maska ​​në klasë dhe gjatë orëve të sportit dhe të këndimit.

Përveç kësaj, kantoni u kërkon njerëzve 65 vjeç e lart që të caktojnë shpejt një takim për të marrë një vaksinë përforcuese. Mbrojtja nga vaksinat zbehet më shpejt tek ata në këtë grupmoshë. Injeksionet përforcuese do të ndihmojnë në uljen e numrit të shtrimeve në spital në këtë grup, tha qeveria.

Vaud nuk kërkon që stafi në sistemin e kujdesit shëndetësor të vaksinohet. Në vend të kësaj, kohët e fundit ka prezantuar testimin sistematik të mjekëve të pavaksinuar dhe personelit të kujdesit shëndetësor.

Qeveria Vaud fton ata që nuk janë vaksinuar të regjistrohen në faqen www.coronavax.ch ose të telefonojnë në numrin 058 715 11 00.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *