Vdekja e Lear Kurtit në komisariat, Prokuroria rimerr në pyetje 17 punonjësit e policisë

0
Shpërndaje lajmin

Pas analizimit të materialit paraprak që iu dorëzua këtë të martë nga AMP, Prokuroria e Tiranës ka vendosur të rimarrë në pyetje 17 punonjësit e policisë të përfshirë me veprime në ndalimin e 32-vjeçarit, por edhe dëshmitarë në ambientet e Komisariatit nr 3.
Në dëshmitë e zbardhura nga Tv Klan, punonjësit e policisë kanë rrëfyer mbi të gjithë itinerarin e ndjekur ditën e ngjarjes dhe bisedat e bëra më Kurtin pak para se ta ndalonin atë. Të gjitha këto dëshmi janë objet të verifikimit të Prokurorisë.
Gjithashtu, janë tërhequr materialet pranë sallës operative dhe janë marrë dëshmitë e punonjësve të turnit, të cilat dokumentojnë thirrjet për patrulla ndihmëse dhe për ambulancën, bërë nga efektivët e policisë.
Burime për Tv Klan thanë se nuk rezulton nga të dhënat e administruara që Lear Kurti të vuante nga sëmundje toke.
Prokuroria do të marre në pyetje stafin e Spitalin të Traumës për të hedhur dritë mbi një pjesë tjetër të hetimit që lidhet me gjendjen në të cilën ka shkuar ai në spital dhe mbi veprimet e mjekëve.
Vendimtare për konkluzionet e hetimeve mbeten përgjigjet përfundimtare të autopsisë për shkakun e vdekjes. Prokuroria po heton për akuzën e veprimeve arbitrare dhe mosdhënie të ndihmës, por nuk ka emra të regjistruar si të dyshuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *