VIDEO/ Dalin përgjimet e rusëve: Situata është më keq se në Çeçeni, ushtarët po ngrijnë nga i ftohti nuk ka…

Shpërndaje lajmin

Ai po ashtu thotë se ata s’po bëjnë asnjë avancim drejt Mykolaiv dhe që po sulmohen nga të gjitha anët prej ukrainasve.
Përndryshe, humbjet ruse konsiderohen të jenë diku mbi 10 mijë që prej fillimit të konfliktit më 24 shkurt të këtij viti, madje ukrainasit pretendojnë se së paku 15 mijë rusë kanë gjetur vdekjen në Ukrainë.
Lufta që ka filluar një muaj më parë po del të jetë tejet sfiduese dhe me humbje të mëdha për armatën ruse, e cila kishte pritshmëri që brenda pak ditësh të pushtonte qytetet kryesore të Ukrainës. Si dëshmi për këtë ngecje të rusëve, është edhe një telefonatë e përgjuar e një oficeri rus.
Në qytetin jugor të Mykolaiv rusët kishin tentuar ofensivë që në ditët e para, me ushtrinë e tyre e cila gjendej në Krime, por rezistenca ukrainase aty i zbrapsi pushtuesit të cilët tash ndodhen të ngecur në Kherson, një qytet më i vogël afër Mykolaiv.
Në telefonatën e cila supozohet të jetë e një oficeri rus i cili i raporton komandës më të lartë për Mykolaiv, ai rrëfen për vështirësitë e shumta që ushtria ruse ka hasur deri më tani.

Fascinating claimed intercepted call from Russian officer near Mykolaiv to superiors in Russia. He says:– This is worse than Chechnya– 50% of troops have frostbite– They can’t evacuate the dead– Don’t have enough tents– RU plane dropped a bomb on their own position pic.twitter.com/3KjGrqD5jZ
— Dmitri Alperovitch (@DAlperovitch) March 23, 2022

Oficeri tregon se kjo situatë është shumë më e keqe se ajo e ushtrisë rusë në Çeçeni, 20 vite më parë. Humbjet e mëdha madje kanë shkaktuar krizë të evakuuimit të trupave të vrarë.
Më tej, ai tregon edhe për motin e ftohtë i cili aktualisht po mbizotëron atje, duke thënë se gjysma e trupave ruse po ngrijnë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.