Video| Myslimanë e të krishterë së bashku në tryezë, festojnë Ramazanin dhe Pashkët

0
Shpërndaje lajmin

Besimtarët Myslimanë dhe ata të krishterë ndanë një tryezë dy kilometra të gjatë në rrugët e Antwerp-it, Belgjikë, duke festuar muajin e shenjtë të Ramazanit dhe Pashkët.
Ata u ulën të konsumonin ushqim në çelje të iftarit në tavolinën 2 kilometra të gjatë e të vendosur në rrugë.
Besimtarët thanë se në këtë mënyrë ata mund të bëhen një shembull për botën.
“Ne jemi një shembull shumë i bukur se si mund të shkojë në një mënyrë tjetër.”
Kjo nuk është hera e parë që në Belgjikë shtrohet një tryezë e tillë mes besimtarëve, por këtë herë numri i pjesëmarrësve ishte dy herë më shumë se ai i vitit të kaluar.

Muslims and Christians shared a two-kilometer-long table in the streets of Antwerp, Belgium, as Ramadan and Easter coincided: “We are a very nice example of how it can go in a different way.” pic.twitter.com/5eDCgqYTGD
— DW News (@dwnews) April 1, 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *