September 18, 2021

Virusi i Nilit Perëndimor mund të arrijë në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Ndërsa zyrtarët shëndetësorë janë përqendruar në frenimin e pandemisë Covid, një virus tjetër mund të qarkullojë së shpejti në Zvicër, përcjell albinfo.ch.

Virusi i Nilit Perëndimor i lindur nga mushkonjat, i quajtur kështu sepse ishte izoluar për herë të parë në Uganda, ende nuk është zbuluar në Zvicër.

Por “specie të ndryshme mushkonjash që veprojnë si vektorë janë të pranishme në vend. Ekziston një rrezik i transmetimit të virusit në Zvicër “, tha Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH) në faqen e saj të internetit.

Rreth 75 për qind e infeksioneve të Nilit Perëndimor janë të padëmshme.

Në pjesën tjetër të rasteve, simptoma të ngjashme me gripin, të shoqëruara me një ethe të lartë, dhe nganjëherë skuqje të lëkurës, shfaqen rreth 14 ditë pas infektimit.

Virusi normalisht pastrohet pa trajtim, por ndonjëherë ndodhin komplikime serioze.

Për sa i përket parandalimit, FOPH rekomandon mbrojtjen e zakonshme kundër mushkonjave: veshje me mëngë të gjata, të lirshme, llak kundër mushkonjave. /Albinfo.ch


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *