Vjena pret kërkesa të larta për vaksinën kundër lisë së majmunit

0
Shpërndaje lajmin

Këshilltari i Qytetit Shëndetësor, Peter Hacker (SPÖ), tha se qyteti i Vjenës do të kishte një “kërkesë jashtëzakonisht të lartë” për vaksinimin kundër lisë së majmunëve, raportoi gazeta Kurier, përcjell albinfo.at.
Ai tha se dozat ekzistuese të vaksinave në kryeqytetin austriak nuk janë aspak të mjaftueshme dhe i bëri thirrje qeverisë federale të “veprojë urgjentisht”. Qyteti pret që rreth 10,000 deri në 15,000 persona do të kërkojnë të marrin imunizimin.
Në Austri, asnjë ecuri kërcënuese për jetën ose fatale e sëmundjes nuk ka ndodhur ende në lidhje me linë e majmunëve. Megjithatë, disa raste çuan në shtrimin në spital, shtoi raporti. Në total, janë raportuar 217 raste të lisë së majmunëve në vend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *