January 22, 2022

Vjenë: Nga e hëna vaksinimet janë të mundshme pa termin

Shpërndaje lajmin

Nga e hëna, 5 korrik, vaksinat do të jenë në dispozicion në kryeqytetin austriak të Vjenës pa një termin.

Vaksinat do të jenë në Qendrën Austriake në Vjenë. Vaksina do të jetë ajo nga AstraZeneca. Këshilltari i qytetit të Vjenës për shëndetin, Peter Hacker, tha se fushata do të zgjasë deri të dielën, më 11 korrik, shkruan albinfo.at.

Hacker tha se fushata do të shoqërohej nga një shkurtim i periudhës së kërkuar midis dozave dhe ishte motivuar nga një dëshirë për të ndaluar variantin Delta.

“Pasi vaksina nga AstraZeneca gjithashtu ka provuar të jetë shumë efektive kundër variantit Delta të koronavirusit, Bordi Kombëtar i Vaksinimit ka rekomanduar një shkurtim të intervalit midis dy vaksinimeve nga dymbëdhjetë në katër javë”, tha Hacker.

“Ky rekomandim do të ndiqet gjithashtu për të kufizuar mutacionin Delta në Vjenë”.

Fushata është e hapur për këdo mbi moshën 18 vjeç që nuk është vaksinuar. Deri në 1,500 njerëz mund të vaksinohen në ditë, përcjell tutje albinfo.at.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *