Vjenë: Protestë për paga dhe kushte më të mira për punonjësit e kujdesit shëndetësor

Shpërndaje lajmin

Rreth 10,000 njerëz morën pjesë në një demonstratë për paga më të mira dhe kushte për punonjësit e kujdesit të enjten në Vjenë, njofton albinfo.at.
Punëtorët gjithashtu bënë kërkesa për një staf 30 ose 35 orësh në javë dhe më shumë.
Siç raportoi Local të enjten, qeveria austriake zbuloi një paketë reformash të kujdesit në të njëjtën ditë me demonstratën që përkon me Ditën kombëtare të infermierëve.
Demonstrata u organizua nga grupi “Ofensiv i Shëndetit”, një shoqatë e sindikatave vida, GÖD, Gpa, Younion, Shoqata Mjekësore e Vjenës, Dhoma e Punës dhe ÖGB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *