Shpërndaje lajmin

Djathi është i pasur në kalcium, fosfor, potasium dhe sodium. Ka dhe sasi të vogla hekuri, zinku dhe seleni.

Vitaminat që përmban: djathi ka sasi shumë të mëdha vitamine A dhe koline. Ai ka edhe sasi të vogla vitamine E, K, riboflavin, vitamin B6, folate, vitaminë B12, acid Pantothenic dhe Betaine.

Përbërja kalorike: 100 g djathë ka 349 kalori. Kaloritë nga yndyrnat janë 306.

Dobitë shëndetsore: djathi ul rrezikun nga osteoporoza, hipertensioni, prishja e dhëmbëve dhe sëmundjet e zemrës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *