Vrasësi i dyshuar si xhihadist, para Gjykatës Penale Federale

Shpërndaje lajmin

Një vrasës i dyshuar si xhihadist duhet të përgjigjet në Gjykatën Penale Federale në Bellinzona, në procesin që ka filluar sot, e  hënë, transmeton albinfo.ch. Ai akuzohet se ka vrarë një mysafir në një kioskë kebapi  në Morges, në kantonin Vaud, në shtator 2020.
Me atë rast dyshohet se i pandehuri ka vepruar në emër të organizatës terroriste IS.
Në aktakuzën e saj, zyra e prokurorit federal liston njëmbëdhjetë vepra të ndryshme për të cilat akuzohet i akuzuari. Këto përfshijnë vrasje me paramendim dhe vrasje të rëndë.
I akuzuari ishte tashmë i njohur për drejtësinë para atentatit të supozuar. Krimi kishte ndodhur dy muaj pasi ai qe liruar nga paraburgimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *