Vulin: Kush ka bom’bàrduar Serbinë, nuk ka drejtë të kërkojë nga ne vendosje të ashp’ra të sanksíoneve ndaj Rusisë

Shpërndaje lajmin

Ministri i brendshëm i Serbisë, Aleksandar Vulin ka deklaruar se ata që e kanë bom.barduar Serbinë nuk kanë të drejtë morale që të kërkojnë vendosje të sa.nksioneve ndaj Rusisë dhe “shkatërrimin e miqësisë shekullore”, pasi kush ka urryér Rusinë, nuk e ka dashur Serbinë, shkruan “Beta“.
Këto deklarata Vulin i bëri në televizionin Pink, ku ka vlerësuar se konf.likti në Ukrainë ka nis valën rusof.obe që sipas tij zakonisht përfundon me serbof0bi.
“Çdo kush që ka urr.yer Rusinë nuk e ka dashur Serbinë. Çdo gjë që çfarë sot i bëjnë fëmijëve rusë, do të ia bënin edhe atyre serbë”, vlerësoi Vulin.
Ai u ndërlidhur sërish në idenë dhe siç ka deklaruar misionin e tij për botën serbe – “krijimi i botës serbe, mbetet misionin im politik”, ka thënë ai.
“Kurrë nuk ka pasur Serbi të madhe, çfarë fati po të kishte. Të gjithë popujt kanë synim natyror që të bashkohen, vetëm serbët nuk guxojnë”, tha ai.
Vulin në vazhdim shtoi se stabiliteti i Ballkanit “varet” nga Serbia dhe akuz0i liderët e disa vendeve në rajon se “duan grurë, vaj edhe vaksina nga Serbia, ndërkohë që pështyjnë në të”.
“Komshiç dhe Gjukanoviç ndërmjet dy kafshatave të bukës serbe pështyjnë në Serbinë. Kur ju duhet çdo gjë nga vaksinat kundër vírusit deri te buka, këtu e kanë Serbinë. Ndërsa Mali i Zi dhe BeH nuk duan të hyjnë në Ballkanin e Hapur, sepse siç thonë është projekt serbo-madh i Vuçiqit”, tha Vulin

Leave a Reply

Your email address will not be published.