November 29, 2021

Yuri Kim shpërndan mesazhin e Blinken: Thirrje për hapjen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Shpërndaje lajmin

Ambasadorja amerikane Yuri Kim ka shpërndarë një mesazh të Sekretarit Amerikan të Shtetit, Anthony Blinken, i cili flet rreth integrimit të vendit në Bashkimin Europian.

Blinken shprehet se integrimi i Ballkanit Perëndimor në Unionin Europian, është në të mirë të këtyre vendeve, pasi sipas tij ndihmon në konsolidimin e institucioneve demokratike.

“SHBA dhe BE pajtohen që rajoni i Ballkanit Perëndimor i përket BE-së dhe se negociatat e pranimit me Shqipërinë dhe me Maqedoninë e Veriut duhet të fillojnë pa vonesë. Pranimi në BE, është një përplarësi e deklaruar për të gjithë Ballkanin, ndihmon në konsolidimin e institucioneve demokratike, në mbrojtjen e të drejtave themelore dhe në avancimin e sundimit të ligjit”, shkruan Kim, teksa shpërndan deklaratën e sekretarit të shtetit Blinken./ /


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *