Zbulimi interesant: Qentë mund të gjejnë personat me Covid 19

Shpërndaje lajmin

Qentë pushues në El Salvador kanë shtuar Covid-19 në repertorin e tyre nuhatës.

Një program trajnimi për qentë në El Salvador, i udhëhequr nga zjarrfikësi spanjoll Jaime Parejo po trajnon qentë pushues që të jenë në gjendje të identifikojnë Covid-19.

Shpresohet që këta qen do të jenë në gjendje të vihen në punë në botën reale për të identifikuar njerëzit me virusin dhe për të ndihmuar në zvogëlimin e përhapjes së tij.

Si pjesë e trajnimit, pesë mostra vendosen në një dhomë, secila përmban një leckë thithëse, por vetëm një përmban djersën e një personi me koronavirus.

Sëmundja ka një erë dhe, megjithëse njerëzit nuk e nuhasin, këta qen mund ta nuhasin, transmeton Scan, përcjell albinfo.ch.

Kur udhëzohen, qentë nuhatin dhe ndalojnë përpara kampionit të infektuar nga virusi. Për të sinjalizuar se ata kanë identifikuar kampionin Covid-19 ata ose tundin bishtin ose ulen. Metoda e përdorur për të stërvitur këta qen quhet Metoda Arcon e cila u krijua nga Jaime Parejo në 1994.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *