April 15, 2021

Zelanda e Re kryen afro 2 milionë testime, vetëm 70 raste pozitive

Shpërndaje lajmin

Zelanda e Re ka regjisturar vetëm 2 raste infektimi në 24 orët e fundit, sipas raportimeve nga mediat atje, transmeton albinfo.ch.

Zelanda e Re ka treguar një sukses të paparë në menaxhimin e situatës së pandemisë. Ky shtet për disa muaj me radhë regjistroi vetëm nga një rast, diçka që duket se është e vështirë të imagjinohet në krahasim me betejën e shteteve të tjera që po përballen, transmeton tutje albinfo.ch.

Njerëzit ndërkohë vazhdojnë aktivitete të tjera, si ecja në këmbë apo lëvizja me biçikletë, gjithmonë nëpër lagjet e tyre, ndërsa kanë fituar një kulturë të qëndrimit në një distancë prej disa metrash në radhë nëpër dyqane.

U deshën vetëm disa ditë që këto shenja të funksionojnë, ndërsa qëllimi i vendit është ai i “eliminimit” dhe jo ai i “mbajtjes në kontroll të virusit” që kanë sot shtetet perëndimore dhe SHBA-ja.

E këtë duket se po e arrin, pasiqë ky shtet që shumë muaj regjistron vetëm nga një rast në ditë.

Zelanda e re deri më tani ka kryer 1,880,007 testime në total dhe të infektuar që nga fillimi i pandemisë ka 2,481.          Tani raste aktive janë 70 prej tyre. /Albinfo.ch


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *