Zelensky drejtuar fuqive botërore: Frika të bën bashkëpunëtor

Shpërndaje lajmin

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky ka nxitur vendet perëndimore të ashpërsojnë sanksionet ndaj Rusisë, duke përfshirë një embargo të naftës.
Në një fjalim gjatë natës, ai kritikoi ashpër natyrën “pasive” të disa sanksioneve, duke thënë se bota nuk mund të presë që veprimet ruse të përgjigjen.
Zelensky u ankua se “sanksionet e forta parandaluese”, nëse ato do të ishin miratuar nga fuqitë botërore më herët, mund të kishin parandaluar pushtimin.
Ai përplasi dorën e tij në tavolinë disa herë gjatë fjalimit shtatëminutësh:
“Një luftë në shkallë të plotë ka filluar. Tani ka shumë sugjerime dhe paralajmërime se sanksionet e supozuara më të ashpra, si një embargo ndaj furnizimeve ruse të naftës në Evropë, do të vendosen nëse Rusia përdor armë kimike. Thjesht nuk ka fjalë. Ne, njerëzit që jemi gjallë, duhet të presim. A nuk është gjithçka që ushtria ruse ka bërë deri më sot një embargo nafte? A nuk e garantojnë bombat fosforike? Një objekt prodhimi kimik të granatuar apo një bombardim termocentrali bërthamor nuk e garanton atë?”, tha ai.
Zelensky tha se ai planifikon t’u drejtohet parlamenteve të disa vendeve këtë javë për t’i kërkuar atyre që të ofrojnë më shumë armë.
“Ukrainasit nuk duhet të vdesin vetëm sepse dikush nuk mund të gjejë guximin e mjaftueshëm për të dorëzuar armët e nevojshme. Frika të bën gjithmonë bashkëpunëtor”, tha ai./

Leave a Reply

Your email address will not be published.