Zëvendësoi të shkarkuarin e Vettingut/ Gjyqtari, që gjithë pasurinë e ka dhuratë

Share

Procesi i Vettingut menjëherë pas startimit i zbrazi gjykatat nga jugu në veri.

Pasuria e dyshimtë, probleme me pastërtinë e figurës apo shkeljet e ligjit gjatë ushtrimit të detyrës, iu kushtuan atyre, daljen nga sistemi i drejtësisë.

E gjendur në këtë situatë, Këshilli i Lartë Gjyqësor, po rrëmonte për magjistratë me qëllim plotësimin e vendeve bosh.

Kështu në dhjetor të vitit 2018, Këshilli i Lartë Gjyqësor, menjëherë pas formimit dhe zgjedhjes së kryetarës së tij, ka marrë vendimet e para për të plotësuar vakancat e krijuara në gjykata nga shkarkimet e gjyqtarëve gjatë procesit të vetingut.

Ndër të shkarkuarit ishte edhe kryetari i gjykatës së Pukës Izet Kadana, të cilin KLGJ  e zëvëndësoi me gjyqtarin Besmir Stroka, i cili vetëm në Qershor të këtij u është nënshtruar procedurave të rivlerësimit.

Stroka më tej është komanduar përkohësisht edhe në Shkodër, ku ka kaluar në duar raste të “nxehta”, siç është ajo e grupit “Bajri”.

Ka qenë gjyqtari Besmir Stroka, i cili në muajin Maj të këtij viti ka shuar masën e sigurisë “arrest me burg” për disa anëtarë të grupit kriminal “Bajri”. Kështu, mësohet se është shuar masa e “arrestit me burg” për Safet Bajrin, duke urdhëruar qëndrimin në burg vetëm për vendimin penal të formës së prerë.

Ndërkohë, janë liruar nga ambientet eparaburgimit edhe Ismet Idrizi, Asmer Bilali dhe Samet Halluni. Nga ana tjetër, gjykata ka zgjatur afatet e paraburgimit për Behar Bajrin dhe Ilir Bajrin.

Kjo sa i përket aspektit profesionale, ndërsa në aspektin e pasurisë gjyqtari Stroka të ardhurat i ka nga paga e tij. Pozicion të rëndëishëm duket se ka edhe në Shkollën e Magjistraturës, ku është anëtar i këshillit drejtues.

Pasurinë, kryesisht të luajtshme ai deklaron se e ka dhuratë nga familja, ndërsa patundshmëri nuk deklaron.

Një autoveturë Damler Chrysler me vlerë 14 000 euro dhe një depozitë bankare me 1 500 000 lekë, janë dhuratë nga familja.

Për më tepër po sjellim pasurinë e gjyqtarit Besmir Stroka.

Viti 2014 (Deklarata fillestare)

Autoveturë Damler Chrysler me vlerë 14 000 euro, dhuratë nga familja.

Depozitë bankare, 1 500 000 lekë, dhuratë ngha familja.

Depozitë bankare 1 000 000 lekë, kursime.

Llogari bankare, 339 25 lekë.

Llogari bankare 450 euro.

Bursë nga Shkolla e Magjistraturës, 472 500 lekë.

Llogari page me vlerë, 194 824.

Viti 2014 (Deklarata vjetore)

Autoveturë Damler Chrysler me vlerë 14 000 euro, dhuratë nga familja.

Depozitë bankare, 1 500 000 lekë, dhuratë nga familja.

Depozitë bankare 1 000 000 lekë, kursime.

Llogari bankare, 169 484 lekë.

Llogari bankare 450 euro.

Të ardhura si anëtar i këshillit drejtues të shkollës së magjistraturës, 27 000 lekë.

Llogari bankare, 15 028 lekë.

Viti 2015

Autoveturë Damler Chrysler me vlerë 14 000 euro, dhuratë nga familja.

Depozitë bankare, 1 500 000 lekë, dhuratë ngha familja.

Depozitë bankare 1 000 000 lekë, kursime.

Llogari bankare, 997 804 lekë.

Llogari bankare 500 euro.

Interesa nga depozita bankare, 363 10 lekë.

Gjendje kesh 500 000 lekë.

Të ardhura si anëtar i këshillit drejtues të shkollës së magjistraturës, 51 500  lekë.

Viti 2016

Llogari bankare,307 15 lekë.

Depozitë bankare, 3 296 65 lekë.

Depozitë bankare, 448 38 lekë.

Gjendje kesh 320 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Tiranë dhe Shkodër, 976 964 lekë.

Viti 2017

Llogari bankare, 1 348 66  lekë.

Depozitë bankare, 7 158 8 lekë.

Depozitë bankare, 85 51 lekë.

Gjendje kesh 320 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Shkodër, 965 797 lekë.

Viti 2018

Llogari bankare, 2 670 16 lekë.

Depozitë bankare, 6 176 81 lekë.

Depozitë bankare, 298 79 lekë.

Gjendje kesh 523 000 lekë.

Shpenzime për pushime, 537 000 lekë.

Të ardhura të subjektit deklarues si gjyqtar në Shkodër, 962 820 lekë./CNA.al


Share

Komente