November 29, 2021

Zvicër: Bie numri i rasteve dhe të shtruarve në spital

Shpërndaje lajmin

Këtë javë, 6,845 raste të reja të Covid-19 u raportuan në Zvicër, 16% më pak se 8,188 të regjistruar një javë më parë.

Në një bazë mesatare lëvizëse 7-ditore, numri i rasteve të reja ditore (978) kthehet në vendin ku ishte në fillim të gushtit 2021.

Numri që hyn në spital me Covid-19 është gjithashtu në rënie. Gjatë 7 ditëve të fundit, 118 pacientë me Covid-19 u shtruan në spital me Covid-19 krahasuar me 201 gjatë 7 ditëve të mëparshme, përcjell albinfo.ch.

Këtë javë, Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH) përditësoi të dhënat e saj mbi statusin e vaksinimit të atyre që hyjnë në spital. Më 3 tetor 2021, FOPH regjistroi 313 (2.9%) të totalit të shtruar në spital që nga 27 janar 2021 si të vaksinuar plotësisht. Shifrat e përditësuara për të njëjtën datë tani tregojnë 591 (5.5%) si të vaksinuar plotësisht. FOPH kohët e fundit përditësoi numrin e vaksinuar plotësisht për të përfshirë njerëzit që janë shëruar dhe kanë marrë një dozë vaksine. Kjo mund të ketë pasur ndikim. Megjithatë, në 5.5% të vaksinuarit plotësisht mbeten një përqindje e vogël e totalit të shtruar në spital, përcjell tutje albinfo.ch.

Gjatë 7 ditëve të fundit, 26 nga 118 personat e shtruar në spital me Covid-19 u regjistruan si plotësisht të vaksinuar (22%). Kjo përqindje është më e lartë se javën e kaluar (8%). Pse është e paqartë. Kjo përqindje pritet të lëvizë lart me kalimin e kohës ndërsa rritet popullsia e vaksinuar.

Zvicra vazhdon të bëjë përparim në vaksinimin. Deri më 7 tetor 2021, 60% e popullsisë ishte plotësisht e vaksinuar dhe 5% të tjerë u vaksinuan pjesërisht. Zvicra vazhdon të ndjekë pjesën më të madhe të pjesës tjetër të Evropës në vaksinim. Me 65%plotësisht (60%) ose pjesërisht (5%) të vaksinuar, Zvicra është pas Gjermanisë (68%), Mbretërisë së Bashkuar (72%), Francës (75%), Italisë (76%) dhe Spanjës (81%).

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *