Zvicër: Fëmijët dhe adoleshentët përbëjnë një të tretën e të gjitha rasteve të reja me Covid

Share

Çdo i treti infeksion i ri me koronavirus në Zvicër prek të rinjtë nën moshën 19 vjeç, transmeton albinfo.ch.

Asnjëherë më parë kaq shumë njerëz në këtë grupmoshë nuk janë infektuar me Covid sa tani: vetëm në javën nga 22 deri më 28 nëntor, çdo e treti infeksion i ri shkaktohej nga moshat nën 19 vjeç. Ky trend është intensifikuar që atëherë, thanë autoritetet.

Në shumë kantone nuk kërkohet maskë në shkolla – madje as për mësuesit. Testimi i përsëritur nuk është gjithashtu i detyrueshëm kudo – dhe disa shkolla që bëjnë ekran ngadalësohen nga laboratorët e mbingarkuar të testimit. Në shumë vende, nxënësit potencialisht të kontaminuar duhet të presin disa ditë për një rezultat të testit, ndërsa vazhdojnë të shkojnë në shkollë.

Urs Karrer, nënkryetar i Task Forcës Covid-19, po u bën thirrje kantoneve dhe shkollave që të rishikojnë konceptet e mbrojtjes “të papërshtatshme” gjatë festave të Krishtlindjeve. Ai shqetësohet se fëmijët do të bartin infeksionet në familje gjatë kësaj kohe. “Kjo është arsyeja pse të rriturit duhet të bëjnë një injeksion përforcues sa më shpejt të jetë e mundur”, tha ai.

Komento

Recent Posts

 • Bota
 • Holande
 • Muzetë
 • orkestrat
 • prerjen e flokeve
 • proteste

Muzetë dhe orkestrat në Holandë organizojnë protestë për prerjen e flokëve

1 hour ago
 • Bota
 • covid
 • Djali i saj
 • Kengetarja çeke
 • u infektua

Këngëtarja çeke vdes pasi u infektua qëllimisht me Covid

3 hours ago