Zvicër: Fillon fushata për lidhje më të ngushta me Evropën

0
Shpërndaje lajmin

Një grup proevropianësh kanë nisur një iniciativë për të siguruar marrëdhëniet e Zvicrës me Bashkimin Evropian në Kushtetutë.
Aktivistët thonë se vendi është në një udhëkryq me Evropën dhe qëllimi është t’i japë një zë shumicës së heshtur që dëshiron që Zvicra të përfshihet më aktivisht me Evropën – veçanërisht me krizën klimatike dhe luftën në Ukrainë.
Nisma do të prezantonte një nen në Kushtetutë që do të angazhonte Konfederatën të marrë pjesë aktive në integrimin evropian. Si të arrihen këto objektiva, do të jetë ende vendimi i Këshillit Federal.
Por aktivistët theksojnë se nuk po bëjnë thirrje për anëtarësim në BE, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Zvicra dhe BE-ja sapo kanë rifilluar bisedimet për bashkëpunim.
Bisedimet e para dështuan rreth një vit më parë. Ka shpresë se do të jenë më të suksesshme këtë herë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *