Zvicër: Fushata për të ndaluar ‘Sindromin e foshnjës së dridhur’

0
Shpërndaje lajmin

Dy spitalet universitare në rajon po nisin një fushatë të kombinuar për të ndaluar ‘Sindromën e foshnjave të tronditura’.
Spitalet Universitare të Gjenevës dhe Vaud po u bëjnë thirrje prindërve të rinj që të qëndrojnë të qetë nëse një foshnjë qan pandërprerë – edhe pse me mirëkuptim se mund të jetë stresues.
Ata rekomandojnë t’i jepni vetes një pushim dhe thjesht ta lini fëmijën në krevat fëmijësh.
Ata thonë se tundja e një fëmije mund të shkaktojë gjakderdhje në tru dhe retinë, pasi muskujt nuk janë zhvilluar mjaftueshëm, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Mund të çojë gjithashtu në probleme gjatë gjithë jetës – duke përfshirë paaftësi mendore dhe dëmtim të shikimit.
Në Zvicër, shumica e rasteve të sindromës së foshnjës së tronditur janë në 6 muajt e parë të jetës – dhe shkalla e vdekjeve mund të jetë deri në 23%. Ata që mbijetojnë, vuajnë dëmtime afatgjata në 64% të rasteve.
Përveç kësaj, fushata u bën thirrje prindërve që të jenë të kujdesshëm se kush tjetër kujdeset për fëmijën tuaj.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *