Zvicër: Gjobë prej 10 frang për nxënësit që nuk i kryejnë detyrat e shtëpisë

0
Shpërndaje lajmin

Në Zvicërn gjermanishtfolëse, nxënësit që i lënë mësimet, si dhe ata që nuk përfundojnë detyrat e shtëpisë në kohë, ose harrojnë materialin, dënohen me gjoba, transmeton albinfo.ch.
Dënimet financiare (zakonisht rreth 10 franga për shkelje) janë të zakonshme në shumë shkolla profesionale.
Shkolla në Aarau mblodhi 70.000 franga, “Fëmijët duhet të mësojnë të marrin përgjegjësitë e tyre”, thotë drejtoresha e Shkollës Profesionale Aarau Margrit Baumann për CSR, duke mbrojtur metodën e aplikuar në shkollat ​​që nuk janë më të detyrueshme për t’u kujtuar nxënësve që u kërkohet të ndjekin në bazë të përgjegjësive të tyre, kontratën e stazhit që kanë nënshkruar.
Ajo tha se çdo vit, shkolla ku ajo punon, ka mbi 3,000 nxënës dhe mbledh rreth 70,000 franga gjoba të cilat investohen në aktivitete të përbashkëta si udhëtime dhe ditë në dëborë.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *