Zvicër: Këta sektorë kanë më shumë vende pune

Shpërndaje lajmin

Tregu i punësimit në Zvicër është rikthyer mirë nga rënia e Covid, me shumë sektorë që kërkojnë punëtorë të kualifikuar, njofton albinfo.ch.
Kryesorët prej tyre tani janë sektorët e IT dhe hotelierisë, ku vendet e lira të punës u rritën në prill me 1.5 për qind krahasuar me muajin e kaluar, sipas hulumtimit të ri nga agjencia e rekrutimit Michael Page.
Kjo është në nivel kombëtar. Vetëm në rajonet frëngjishtfolëse numri i vendeve të punës të ofruara në këta dy sektorë u rrit me 4.6 për qind.
Brenda këtyre sektorëve, specialistët e logjistikës dhe financave janë veçanërisht të kërkuar. /Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *