Zvicër: Kompanitë ‘luftojnë’ për të plotësuar vendet e punës

0
Shpërndaje lajmin

Ka shqetësime se kompanitë në pjesën franceze të vendit do të luftojnë për të mbushur vendet e punës në vitet e ardhshme.
Tashmë, papunësia është e ulët dhe 25,000 vende mbeten të paplotësuara në zonat frëngjishtfolëse.
Pjesa tjetër e vendit ka probleme të ngjashme, por është veçanërisht e mprehtë në pjesët perëndimore, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Ndërsa shumë pozicione të paplotësuara kërkojnë kandidatë të kualifikuar – edhe rolet që nuk kanë nevojë për nivele specifike arsimore mbeten bosh.
Studimi i bankave kantonale gjithashtu paralajmëron se problemi do të ndikojë në rritjen ekonomike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *