Zvicër: Krimi i dhunshëm rritet tek adoleshentët

Share

Dënimet për abuzim të drogës midis të miturve ranë vitin e kaluar në Zvicër, por të rinjtë kryen krime më të dhunshme, sipas statistikave zyrtare.

Autoritetet regjistruan një rritje prej 23% të krimeve të dhunshme.

7,944 vendimet përfshinin sulme, grabitje dhe shkaktim të rëndë trupor, tha Zyra Federale e Statistikave të hënën. Numri i ngacmimeve seksuale u rrit me 20%. Por, dënimet e të miturve të moshës midis dhjetë dhe 18 vjeç për drogë ranë me 18% në 4,825 raste, shkruan swissinfo.ch, përcjell albinfo.ch.

Pak më shumë se 3,800 shkelje kundër kodit zviceran të trafikut dhe ligjit të transportit (3,418 raste) u regjistruan gjithashtu. Në total, pak më shumë se 20,600 vendime kundër të miturve u dhanë vitin e kaluar, 10% më shumë në vitin 2019. Sidoqoftë, zyra paralajmëron se shifrat e fundit janë pjesërisht të krahasueshme me ato të viteve të kaluara pasi statistikat e reja për herë të parë mbulojnë të gjitha aspektet ligjore.

Si rregull, një delikuent i mitur mund të gjobitet ose të dënohet me burgim nga mosha 16 vjeç.

Komento

Recent Posts

 • a1Instant
 • Aktualitet
 • Niko Peleshi
 • termet

Tërmeti “zgjoi” vendin, Peleshi bën bilancin

51 mins ago
 • CH-Ballkani
 • Jarine
 • Kosova
 • Kosovë
 • lajme
 • Serbi
 • sulmi me arme

​Sulmi me armë në Jarinë, ndërpritet përkohësisht qarkullimi Kosovë-Serbi

51 mins ago