Zvicër: Kur fëmijët duhet të fillojnë shkollën

Shpërndaje lajmin

Mosha kur fëmijët duhet të fillojnë shkollën ka të ngjarë të bëhet një çështje e zgjedhjeve kantonale.
Shkollat private të Gjenevës po luftojnë planet e kantonit për të harmonizuar datat midis sektorit privat dhe atij publik.
Shkollat argumentojnë se disa programe ndërkombëtare që ato ndjekin fillojnë më herët se mosha aktuale e shkollës në kanton, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Por dy kandidate për Këshillin Shtetëror të Gjenevës – Anne Hiltpold nga Partia Liberale dhe Delphine Bachmann nga Qendra, të dyja propozojnë uljen e moshës kur fillojnë fëmijët.
Ata argumentojnë se masa do të lehtësonte presionin mbi çerdhet. Mund të prekë më shumë se 5000 të vegjël.
Ideja tjetër, e propozuar nga Partia Liberale e Gjelbër, është rritja e lejes prindërore. Kjo çështje do të votohet nga populli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *