September 24, 2021
Shpërndaje lajmin

Gjithnjë e më shumë njerëz tani po pranojnë nevojën për t’u vaksinuar – por mbetet ende kujdes kur fëmijët përfshihen.

Një studim nga Spitali Universitar i Gjenevës tregon se ata që janë më në favor të vaksinimit janë mbi 50 vjeç, jetojnë në qytete, me një punë të paguar mirë dhe arsim të lartë të përfunduar.

Sondazhi gjithashtu tregoi se shumë u bënë më mbështetës pasi filloi programi i vaksinimit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Ata me çështje themelore shëndetësore gjithashtu kanë më shumë gjasa të pranojnë vaksinën.

Arsyeja më e zakonshme për t’u vaksinuar ishte më pak e shëndetit personal – por më shumë e gatishmërisë për të bërë atë që kërkohet për ta kthyer jetën në normalitet.

Por shumë duan më shumë informacion mbi sigurinë e vaksinës për fëmijët.

Skeptikët e vaksinave thelbësore duket se janë relativisht të paktë. Vetëm 13% në përgjithësi refuzojnë të gjitha vaksinat.

Një studim i fundit nga Qendra për Luftimin e Urrejtjes Dixhitale, tregon se shumica dërrmuese e propagandës anti-vax në internet gjenerohet nga vetëm 12 persona.

Ata po quhen ‘duzina e dizinformimit’ dhe kanë pothuajse 60 milionë ndjekës mes tyre.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *