Zvicër: Mesatarisht, rreth dy foshnja “lihen në dritare” në vend çdo vit

0
Shpërndaje lajmin

Një vajzë e porsalindur u la në dritaren e spitalit në kantonin e Cyrihut të shtunën.
Spitali thotë se ajo ishte më pak se 24 orë kur u gjet – mjekët thonë se ajo është e shëndetshme, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Ka disa dritare për fëmijë në gjithë vendin. E para u vendos në kantonin Schwyz në vitin 2001. Ato janë në dispozicion për nënat e reja që janë në një situatë të rëndë dhe sigurohet që fëmija do të kujdeset.
Gratë që lënë foshnjat në dritare mbrohen sipas ligjit federal. Nuk konsiderohet braktisje ose abuzim – dhe nuk do të ketë kërkim për nënën.
Nëse familja origjinale nuk paraqitet në një datë të mëvonshme – fëmija do të vendoset për birësim pas një viti, përcjell tutje albinfo.ch.
Mesatarisht, rreth dy foshnja lihen në dritare në gjithë vendin çdo vit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *