Zvicër: Ofron miliona franga për lirim, por mbetet në burg

Shpërndaje lajmin

Në qeli qëndron biznesmeni i pasur nga Solothurni, i cili majin e kaluar, kur ishte 72 vjeç, u dënua në shkallë të parë në Gjenevë me 13 vjet burg për vrasjen e gruas së tij. Kështu vendosi Gjykata Federale (TF), e vënë në pikëpyetje nga një kërkesë për lirim të refuzuar nga drejtësia kantonale, tregoi një avokat që konfirmon një lajm të publikuar nga Tribune de Genève.
Historia – raporton gazeta – është e veçantë në atë se i moshuari, i cili ka mjete të konsiderueshme financiare, ishte ofruar t’i nënshtrohej një sërë kufizimesh në këmbim të lirimit të tij, në funksion të procesit të apelimit të planifikuar për 27 shkurt. Ai propozoi një garanci prej mbi 5 milionë frangash, ngrirjen e të gjitha pasurive të tij dhe përdorimin e një byzylyku elektronik, por jo vetëm kaq: burri kishte thënë gjithashtu se ishte i gatshëm të paguante nga xhepi i tij rojet e sigurisë, përcjell albinfo.ch.
Por sipas argumenteve të gjyqtarëve të Gjenevës, të konfirmuara nga TF, rreziku i arratisjes nuk përjashtohet. “Nuk është e paimagjinueshme që, nisur nga konfigurimi i vendeve, aplikanti t’i shmanget vigjilencës së rojeve të sigurisë”, shkruan ata në vendimin e tyre. “Duke pasur parasysh afërsinë me kufirin” e rezidencës së propozuar, “rojet e sigurisë dhe/ose policia nuk kanë mundur të ndërhyjnë në kohë për ta penguar atë të largohet nga vendi”.
Sipas organeve të drejtësisë së Gjenevës, i moshuari është përgjegjës për vdekjen e gruas së tij, e cila vdiq në vitin 2016 në moshën 66-vjeçare: në fakt, ai e mbyti gruan e tij me jastëk. Dëshmi për këtë do të ishte një pendë e gjetur në bronket e viktimës dhe shenjat e dhunës në krahë. Përkundrazi, i dënuari ka pohuar gjithmonë se vdekja ka ardhur nga shkaqe natyrore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *