Zvicër: “Paga e solidaritetit” do të hiqet nga viti i ardhshëm

Shpërndaje lajmin

Kontributi i ‘solidaritetit’ i paguar nga njerëzit në grupin më të lartë të të ardhurave për sigurimin e papunësisë do të shfuqizohet në vitin 2023, tha një zëdhënës i Sekretariatit Shtetëror për Çështjet Ekonomike (SECO) për mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Ky sistem u fut në vitin 2011, kur skema e sigurimit të papunësisë ishte në borxhe dhe nevojiteshin më shumë para për të kompensuar deficitin. Ndërsa zbritja normale arrin në 2.2 për qind të pagave (1.1 për qind e paguar nga punëmarrësi dhe 1.1 për qind nga punëdhënësi), një për qind shtesë, e ndarë mes të dyjave, është zbritur nga paga bruto mbi 12,350 franga në muaj.
Këta fitues më të lartë, të cilët përbëjnë 10 për qind të fuqisë punëtore të Zvicrës, nuk do të duhet më të paguajnë paratë shtesë, sepse sigurimi i papunësisë tani kishte krijuar kapital prej 2.5 miliardë – një prag që duhej arritur përpara se të ndërpriteshin kontributet e solidaritetit. /Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *