Zvicër: Paketa e re për Ukrainën në vlerën 140 milion franga zvicerane

Shpërndaje lajmin

Tani një vit nga fillimi i agresionit ushtarak në Rusi kundër Ukrainës, Zvicra shpreh solidaritetin e saj dhe përkushtohet për ndihmë të mëtejshme për popullatën e goditur nga lufta. Paketa e re ka vlerën 140 milion franga zvicerane dhe përfshin edhe ndihmë për Moldavinë, përcjell albinfo.ch.
Më 24 shkurt 2022, Rusia nisi një sulm ushtarak ndaj Ukrainës në kundërshtim me ligjin ndërkombëtar. Si përgjigje, Këshilli Federal vendosi të miratojë sanksionet e BE-së kundër Rusisë. Një vit pas fillimit të agresionit ushtarak, Këshilli Federal shpreh solidaritetin e tij me popullsinë e goditur nga lufta dhe kërkon në mbledhjen e datës 22.02.2023, lëshimin e menjëhershëm të një pakete të re ndihme prej 140 milionë frangash.
Anëtarët e Njësisë Zvicerane të Ndihmës Humanitare (SHA) përgatisin një dërgesë të ndihmave në Ukrainë.
Që nga fillimi i luftës kundër Ukrainës, qeveria federale ka qenë aktive në një numër frontesh për të ndihmuar njerëzit e prekur nga konflikti.
Më 22 shkurt 2023, Këshilli Federal kërkoi gjithashtu një paketë të re ndihme urgjente. Plani i Veprimit 2023, me vlerë 140 milionë CHF, është menduar për Ukrainën dhe Moldavinë.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *