Zvicër: Pastrimi i ish-stokut të armëve do të kushtojë 2.59 miliardë franga

Shpërndaje lajmin

Qeveria ka miratuar financimin prej 2.59 miliardë CHF për pastrimin në shkallë të gjerë të një depoje të vjetër municioni në Alpet e Bernes, transmeton albinfo.ch
Paratë për operacionin e pastrimit tani do të shkojnë në parlament për t’u debatuar nga dy dhomat, tha qeveria.
Vendimi për të pastruar ish-stokun e armëve në Mitholz u mor në vitin 2020, pasi ekspertët zbuluan se 3,500 tonë municione dhe eksplozivë të depozituar në vendin nëntokësor përbënin një rrezik më të madh nga sa supozohej më parë.
Operacioni, i vendosur të zgjasë mbi dy dekada, nuk është aspak i thjeshtë: rreth 50 njerëz që jetojnë afër zonës do të duhet të largohen nga shtëpitë e tyre deri në vitin 2025, për kohëzgjatjen e pastrimit. Ka gjithashtu komplikime të lidhura me gjeologjinë dhe infrastrukturën në rajon, transmeton tutje albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *