April 19, 2021

Zvicër: Platforma online e vaksinimit u mbyll për shkaqe sigurie

Shpërndaje lajmin

Webfaqja www.meineimpfungen.ch / www.mesvaccins.ch, e cila lejon njerëzit të krijojnë një version elektronik të adresimit të tyre të vaksinimit në letër, u mbyll pasi një faqe e lajmeve përshkroi të meta masive në sigurinë e platformës, transmeton albinfo.ch.

Zyrtari Federal për Mbrojtjen e të Dhënave ka hapur një hetim mbi akuzat.

Zyrtarët besojnë se të dhënat e rreth 450,000 përdoruesve të regjistruar, përfshirë 240,000 të cilët u vaksinuan kundër Covid, mund të komprometohen dhe të shfrytëzohen potencialisht nga kriminelët.

Kjo shkelje e sigurisë “ka të ngjarë të shkelë të drejtat e një numri të madh njerëzish, veçanërisht pasi ka të bëjë me të dhëna të ndjeshme shëndetësore”, thanë zyrtarët. /Albinfo.ch


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *