Zvicër: Projekti kombëtar i testimit të tokës zhvillohet të shtunën dhe të dielën

0
Shpërndaje lajmin

 
“Tokat janë thelbësore për jetën: ato sigurojnë prodhimin e ushqimit, filtrojnë ujin dhe strehojnë një diversitet të madh biologjik”, tha Departamenti Federal i Mjedisit në një njoftim për shtyp, përcjell albinfo.ch.
“Për të mbrojtur tokat në një mënyrë të synuar, ne duhet të mbledhim më shumë informacion në lidhje me cilësinë e tyre dhe shërbimet që ato ofrojnë,” shtoi ai.
Për të marrë pjesë në këtë projekt kombëtar, gjithçka që ju nevojitet (përveç një copë toke të vogël) është ky aplikacion, një palë të brendshme të bëra tërësisht prej pambuku dhe një lopatë për ta groposur.
Pasi të keni gërmuar veshjet dy muaj më vonë, faza e dekompozimit do të japë informacion të vlefshëm mbi proceset biologjike që ndodhin në tokë.
“Nëse të brendshmet janë dekompozuar plotësisht ose pjesërisht, kjo është një testament për shëndetin dhe vitalitetin e tokës.”
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *