January 12, 2022

Zvicër: Rastet e reja këtë javë janë rritur për 27%

Shpërndaje lajmin

Këtë javë, 7,818 raste të reja të Covid-19 u raportuan në Zvicër, 27% më shumë nga 6,174 të regjistruara një javë më parë.

Në bazë të mesatares lëvizëse 7-ditore, numri i rasteve të reja ditore (1,117) është kthyer mbi 1,000 në ditë.

Numri i hyrjeve në spital me Covid-19 është i qëndrueshëm. Gjatë 7 ditëve të fundit, 101 pacientë Covid-19 u shtruan në spital me Covid-19 krahasuar me 122 gjatë 7 ditëve të mëparshme. Këtë javë vdekjet nga Covid-19 ishin në rënie. 17 vdekje u regjistruan gjatë 7 ditëve të fundit krahasuar me 33 gjatë 7 ditëve të mëparshme, përcjell albinfo.ch.

Mbretëria e Bashkuar ka parë gjithashtu një numër në rritje të rasteve të reja. Gjatë 10 ditëve të fundit numri ditor atje është rritur me rreth një të tretën në mes 40,000 dhe 50,000.

Qeveria federale e Zvicrës beson se mjaft njerëz pa imunitet ndaj virusit SARS-CoV-2 mbeten në Zvicër për të tendosur sektorin spitalor gjatë dimrit dhe po monitoron nga afër situatën. Ndërsa niveli më i lartë i imunizimit po ngadalëson qarkullimin e virusit, ai është ende shumë i ulët për të parandaluar një tjetër valë të lartë infeksioni, tha qeveria. Ndërsa temperaturat bien dhe njerëzit fillojnë të kalojnë më shumë kohë brenda, rreziku i përhapjes së virusit rritet.

Të pavaksinuarit vazhduan të përbëjnë shumicën e atyre që janë shtruar në spital dhe vdesin me Covid-19 këtë javë, pavarësisht se përbënin një përqindje relativisht të vogël të atyre në rrezik të sëmundjes së rëndë – 87% e atyre mbi 70 vjeç janë vaksinuar tani. Gjatë 7 ditëve të fundit, 35 nga 101 personat e shtruar në spital me Covid-19 në Zvicër u regjistruan si të vaksinuar plotësisht. Nga ata që vdisnin, 29% ishin të vaksinuar. Është e mundur që mbrojtja e ofruar nga vaksinat të jetë dobësuar në mesin e grupmoshave më të vjetra të cilët janë vaksinuar më herët dhe kanë sistem imunitar më pak të përgjegjshëm.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *