Zvicër: Reagime të shumta për uljen e asistencës sociale për shtetasit e vendeve të treta

Shpërndaje lajmin

Në kuadër të një projektrishikimi të ligjit për të huajt dhe integrimin, Këshilli Federal propozon uljen e asistencës sociale të paguar për shtetasit e vendeve të treta, përcjell albinfo.ch.
Megjithatë, shumica e pjesëmarrësve në procesin e konsultimit, i cili përfundoi të martën, janë kundër kësaj mase, sepse do të ndikonte në familjet me fëmijë. Sipas Social Demokratëve dhe të Gjelbërve, rregullorja e re e planifikuar shkel gjithashtu ndalimin e diskriminimit.
Vetëm Partia Popullore Zvicerane (SVP) dhe Qendra mbështesin planin e Këshillit Federal.
Shifrat e qeverisë federale tregojnë se kantonet dhe komunat shpenzojnë rreth 2.8 miliardë franga për ndihmën sociale – nga 900 milionë në 2010.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *